torsdag 30 oktober 2008

Bekräftelsebehov???

För mig är bloggandet till viss del lite terapi. Man går igenom vad som händer på dagen...dagarna som går och kul att dokumentara både för mig men också för barnen. Men jag måste ändå säga att det är ju mycket roligare när det man skriver eller visar läses av någon annan...börjar tro att ingen tittar på min blogg...fast jag vet ju några som gör det, TACK! Lämna gärna en kommentar så jag vet att du varit här! Blir så mycket roligare då!

I helgen far vi till Västerås på konferens och ska bo hos Dannes syster Ida i deras splirrans nya hus i Bro. Kommer bli en fantastisk helg, myyycket intensiv, men härlig tror jag!

Ha en underbar helg.

Kram

onsdag 29 oktober 2008

Lek och buslandet!

Idag passade vi på att åka till Lek och Buslandet med Maria och barnen. Vi har superkul. Barnen var i gasen vill jag lova. Kolla in nga söta filmer:

Annars har jag inte hunnit med något som jag har kännt att jag måste förutom att städa. I morgon blir det dagis för barnen och jag får hit mobror elektrikern :)! Fick hit våra två fönster och altandörren idag, härligt. Ännu härligare när de kommer på plats i huset istället för i garaget!

Ha det bäst

/Anna

tisdag 28 oktober 2008

Elektrikern på plats och syster med familj på besök.

Igår kväll kom min älskade syster och hennes 3 tjejer på besök och de stannar tills i morgon. Så mysigt att ha dem här, trots vårt enkla hem just nu. Ester och Elvira älskar verkligen sina kusiner och de har sååå mysigt. Idag kom även min kära mor och morbror Folke som är elektriker. Han är här och fixar vår el! Underbart. Finns att göra på det område...oxå! Här är han in action, därför blev han lite suddig:)!
Här hade vi picknick ute i det underbara vädret. Elvira, Ester, Tilda, Ebba och Linnea:
I morse vaknade Elvira innan fem och sen vaknade Ester klockan sex. De mådde inte helt okej. Men så här gulligt låg de på pappas mage.
Igår var jag och Ester på Coop. Kolla in nallehörnan. Det var verkligen gigantiska nallar. Mysiga!

söndag 26 oktober 2008

Äntligen lite besök!

Har varit en helg full med besök! Har varit lite tomt med det, några härliga har allt tittat in men nu har det varit fullt hus, äntligen. I fredags Alesands, i lördags min bror Roger och fru Malin, sen idag kom Angelica och Calle från Jönköping. De hade varit i Göteborg på kalas och bara kom och våldgästade, ÄLSKAR sånt! Vi blev sååå glada. Dessutom fick vi träffa deras lilla Lea, helt ljuvlig och det tyckte tjejerna oxå. Hon blev överöst med pussar och kramar. Sen kom familjen Henrikssons på fika och sen ännu ett överraskningsmoment, min svägerska Pia och barnens kusiner Alice och Nils. Ester och Elvira gick igång på alla cylindrar. Det var kort men VÄLDIGT mysigt! Filmade en lite snutt när Elvira och Alice lekte, men det måste ha försvunnit från mobilen, det var sååå gulligt, men men...här kommer en film från i morse när Elvira läser för mig!

I förmiddags var jag och Elvira ute och handlade lite mat. Elvira älskar vagnar. Hon är så gullig!


Har inte hunnit någonting alls på huset i helgen...lite frustrerande men ändå helt ok. Det kommer fler dagar att jobba på:)!

Önskar er alla en fantastiskt underbar vecka. Alla...ja, jag ni som läser mina små inlägg. Mycket kärlek!


/Anna

lördag 25 oktober 2008

Barnkalas, syskonbesök, krock och ute middag, full dag!

Vilken dag. Har inte hunnit med huset alls idag, men vi var med ett jättelass till tippen här om dagen. Det var vårt 9e lass och det absolut värsta. Var heeelt slut på kvällen. Tjejerna var med och de var makalöst fantastiska som orkade med.

Idag har jag och Ester varit på barnkalas uppför backen och firat Aimee. Det var mysigt. Här är några bilder: Ester och Rosalinn

4åringen Aimee och söta Tilde

goa och glada tjejer!
Sen kom min bror och svägerska hit och vi gav dom en rundvandring i vår lya innan vi skulle fara på ett restaurangbesök. På vägen dit small det till i Tingstadstunneln och vi blev på körda bakifrån av vad jag trodde var Roger eftersom han körde bakom oss, men det hade tryckt sig in en annan likadan bil emellan så det var inte brorsan. Allt gick bra, vi mår bra. Danne har känt av nacken lite men tjejerna verkade klara sig utan nga bekymmer. De grät inte ens. Bilen...dragkroken är paj, lite surt nu när vi kör en hel del med släp, men men det är ju världsliga ting. Var oootroligt mysigt med besök. Är så glad över min fina bror och hans goa Malin!
Imorgon har vi gudstjänst hemma hos oss, härligt!
Kram


onsdag 22 oktober 2008

Hur mycket hinner man på en dag?

Vad hinner man på en dag igenkligen. Jag kan ha så höga ambitioner när jag ligger på kvällen och ska sova. Tänker på allt som jag ska hinna med nästa dag. Men hur mycket hinner en liten människa med igenkligen, hmm inte så mycket som jag vill i alla fall. Har varit runt på en massa byggställen och letat efter ett fönster till vårt badrum, ingen lycka än. Sen har jag börjat med att spackla vardagsrummet. Det är INTE kul att spackla och nu när jag ska helspackla oxå, oj va svårt. Har letat jobb, ingen större lycka där. Ringt en massa samtal. Sen var det dax att hämta barnen. Vi var ute i nägra timmar och de lekte och lekte ute i trädgården, det är lycka vill jag lova-att ha en trädgård. Jag har krattat och rensat bort en massa växter som hade dött. Burit bort ÄNNU mer bröte som vi ska köra till tippen. Det är inte klokt hur mycket det blir. Sen gick vi in och städade lite. Elvira gick runt med en skruvmejsel och tryckte in den i ett hål i väggen och Ester sopade. Sen busade vi och läste böcker och körde med tågbanan och sen kom pappa äntligen hem. Matdax, bolibompa, kvällsmacka och nattning. Nu har vi lagt in vår första tvätt i vår nya tvättmaskin. Vilken lycka!!!

Här kommer en film från dagen bravader:

Måste väl säga efter att ha skrivit ner dagen så har jag hunnit rättså mycket ändå. När ska man lära sig att ha rätt förväntningar inför den nya dagen som kommer?

Kram

måndag 20 oktober 2008

Tokigt!

Vid frukost så välte Elvira sin vällingflaska och det kom välling på bordet. Då sa jag "Men så tokigt" då sa lilla Viraskruttan "tokit". Jag skrattade och hon sa det igen.Hon är så sötoch lite tokig!!!

söndag 19 oktober 2008

Tvättstugan före och efter!

Idag efter vår söndagsgudstjänst så skulle Danne jobba så jag och tjejerna stannade ute i trädgården och jag krattade undan alla våra löv. Det blev 5 sopsäckar fulla. Jag och Ester passade på att hoppa och busa lite i lövhögen innan den försvann. Här är vi:



Här kommer tvättstugan före och efter bilder. Tänkte att det kunde vara kul att se så förstår ni andra oxå vilken otrolig skillnad.
Efter: Före:

lördag 18 oktober 2008

Tvättmaskin på plats men inte ikopplad.

Nu har vi fogat i källaren och ställt upp tvättmaskinen. Det fanns ingen vattensladd som passade så den är inte inkopplad, men den är väldigt fin:

Vi fick tag på tvättmaskin på Gränsbygdens köpcentrum i Markaryd. De är av märket Hover och det är en 9kg tvättmaskin och lika stor torktumlare. Tänk att jag äntligen ska få "min" egen tvättstuga. Känns så lyxigt så ni kan inte ana. Efter att ha dragit med båda bernen upp och ner i källaren sen de var nyfödda så känns det otroligt att jag kan få tvätta när jag har tid och när jag själv planerer att tvätta, vilken lycka!

Annars har vi varit en sväng på loppis idag med syster Annika och barnen och fyndade en duxmadrass för 10kr och ett fint band. Sen har jag och Annika dragit tapet! Tjejerna är inte helt pigga, men de är ändå med och tycker det är kul så fort de får hjälpa till.

Ha en härlig lördagskväll!

KRAM

fredag 17 oktober 2008

En halv vilodag!


Efter två oerhört intensiva veckor så kände vi framför allt för barnens skull att det var dax för en mysdag. Vi åkte till Kättilsröd som en är 4H gård, en bondgård. Min väninna Susann hade samma tanke idag så vi träffades där. Det var mysigt och en underbart fantastisk höstdag med alla ljuvliga färger, bilderna är tagna med mobilen, därav kvaliten:





Det var mysigt att Ester fick träffa sin goa vän Wilda och de fann varandra direkt.


Ikväll har vi för första gången kollat på tv i vårt nya hus, det blev lite Idol och lite Weddingcrachers medans Danne kämpade med fogningen i källaren och kämpar faktiskt än. Idag var första kvällen som nattningen av barnen var "smärtfri". Känns gott om vi kan lyckas med att komma in i lite rutiner igen.
Kram Anna

torsdag 16 oktober 2008

Här händer det grejer!!!

Idag var sista dagen på dessa två veckor som snickarna har varit här. OOO vilka snickare. Vill bara med några ord upphöja dessa män. Vilka karlar!!! De har slitit från 7-20 så gott som varje dag och de är grymma på det de gör, envetna, exellenta. Bara en sån sak som att det var en bärande bjälke som vi gärna ville bli ev med med pappa och David tyckte vi skulle spara den. Men helt plötsligt när vi redan hade gett upp den tanken så var den borta för David sa att om det hade varit jag så hade jag oxå velat ta bort den. Vilken man! David och co uppskattar såååå att ni varit här och slitit för min familj. Känns grymt läskigt att ni inte ska vara här på måndag men tror vi kommer klara oss ett tag utan er ;)! Tack till Davids familj oxå för att vi fick låna honom! Älskar dig brorsan. Pappa har slitit, men kan inte tro att han snart är pensionär. Han jobbar som en tjur! Tack pappa, du är fantastisk. Micke-du är en hjälte, vi är så tacksamma att du ville komma och slita häcken av dig för vår skull. Du är alltid välkommen till oss i Göteborg och då inte bara för att jobba!

Här är Danne i Tv öppningen. Vi ska ha en inbyggd tv. Danne fixar och trixar med det, kommer bli spännande och se hur vi ska förverkliga allt vi har i huvudet.





Här har jag tillbringat dagen liggandes i böneställning på mina knän och kaklat detta snea golv. ooo så härligt att det är gjort. Visst blev det bra. Känner mig grymt duktig :)!


Här är tvättstugan efter den är målad. Ska lägg ut någon bild på hur det såg ut innan, det är sjukt mycket förändring bara detta.

Igår kväll ville jag sååå gärna börja att kakla tvättrumsgolvet, men det fattades en sak så jag blev lite irriterad och tog kofoten och gick lös på det sista valvet som går från hallen till vardagsrummet. Nu är valven borta och agretionerna oxå!

Här är näe de har öppnat upp för altandörren och de nya fönstren.


David och Micke kollar in pappa när han sågade med motorsågen och de fick fullt med sågspån på sig!

Pappa går loss med motorsågen. Det blev en nostalgisk doft av barndomsminnen när man var med pappa ute i skogen när han fällde träd.


Här är vardagrum och kök när de plockat ut fönstren för att göra dem redo för nya fönster och för altandörren


Här ser ni skillnaden på källaren, det vira har jag målat :)!


Ester somnade utmattad på Mickens arm när de kollade på skoterfilmer.

tisdag 14 oktober 2008

Ännu en lyckad dag!

Vi har jobbat som tokar hela dagen idag. Jag och mamma har städat klart i lägenheten och den är lämnad. Danne har varit och handlat en massa och kört runt och fixat och börjat måla i tvättstugan. Snickarna är nu klara med all golvvärme och nu är spånskivorna på plats. Vi har golv :)! Fantastiskt. Vi har typ världens bästa snickare. Jag har målat tvättstugan och det blir SÅN skillnad. Bilder kommer...

Kram på er

måndag 13 oktober 2008

Nu har vi flyttat!

Igår flyttade vi! Det gick. Helt fantastiskt att det gick. Jag har haft mina tvivel, men det gick. Vi fick stuva in det ordentligt men fick ändå lite plats över. Nu har vi två rum som vi bor i plus en liten garderob. I natt sover vi, jag Danne, Ester, Elvira. Sen har Dannes lillebror Micken kommit plus att David, pappa och Micke är här så det är fullt hus och jätteroligt. Vi har kommit lite längre idag. Elskåpet är flyttat och de har börjat lägga golvvärme och spånskivor på nedervåningen. Här är lite bilder på hur vi har det nu:

Micke och pappa vi kvällsfikan efter hockeymatch på Skandinavium.

Esters lilla skrubb, här ska hon få sova ett tag. Hon tycker det är jttemysigt fast hon har sovit mellan oss nu för Micken ska få sova där.

Här är vårat rum och Ester har somnat in i drmmarnas land.


Ester sover!

Elvira sover!

Här är vi!
Välkomna att hälsa på!!!

fredag 10 oktober 2008

Trött men lycklig efter en arbetsam vecka!

Vilken vecka. Det har gått otroligt bra denna vecka. Det har hänt massa saker i vårt hus. 4 väggar har rivits ner och 1 och 1/2 har byggts upp. En dörr har flyttats. Alla golv på nedervåningen är borttagna och det är isolerat och redo för att läggas golvvärme. Det är draget nya avlopp och vatten ledningarna är på plats och redo för en rörmokare. Vi har röjt i källaren och srubbat ur så det är redo för lite spackling/murning innan färgläggning. Vi har kört 7 fulla släpvagnar till tippen men det ligger fortfarande en hel del bröte kvar. Vi har sparat en hög med brädor som vi ska ha som ved till den öppna spisen. Här hittade pappa under hallgolvet. Ett getingbo som var 45 cm i diameter, tokigt.
Det är sååå kul och spännande med allt som händer. David, pappa och Micke har jobbat sååå hårt, vilket team. Vi har verkligen roligt. Kändes lite tomt när vi kom dit idag när bara jag och Danne var där, men de kommer igen på måndag.

Annika min syster har varit här sen i onsdags och hjälpt oss med barnen, väldigt värdefullt. Ester hon grät länge idag när hon åkte hem. Men jag fick trösta med att mormor kommer i morgon och passar henne och Elvira. Vi ska ha församlingsdag i morgon vilket känns spännande och sen på söndag går flytten. Vet inte hur vi ska klara av detta, men på något sätt kommer det att gå. Fullt ös, medvetslös.
Ester har skrivit idag på datorn. Här är hennes lista på vad hon skrev:
ESTER LARSSON
ANNA
DANIEL
ELVIRA
SVEN-RUNE
MORMOR
FARMOR
FARFAR
IDA
ALMA

Lite blandad kompott, men jag blev grymt imponerad på hur haj hon var på bokstäverna. Om hon kommer fortsätta att tycka det är så kul som hon tyckte idag så läser lilla skruttan snart :)!

Något som ger sååå mycket glädje och styrka är tjejerna. Ester ville aldrig sluta sjunga sina självskrivna, imporviserade sånger ikväll. Kolla in dessa videos:


tisdag 7 oktober 2008

Vår husrenvering!

I måndags så kom min pappa, min bror David och hans lärling, Micke till oss för att hjälpa oss med renoveringen av huset. Oj vad det går undan nu. Vi har varit med 4 lass fulla med bröte till tippen och det är massor mer som vi ska köra i morgon. Har rivit 2 väggar på nedervåningen och byggt en på ovanvåningen och ska riva en uppe i morgon och golvena på nedervåningen är borta :)! Här kommer lite bilder:
Här är den nya dörren till vårt sovrum som har flyttats från hålet i väggen till den plats den nu är. Hålet ska sättas igen.
Här är väggen som har byggts upp som är till det nya badrummet som vi ska bygga.

Här är vårt fina kök :)!


Här är vårt vardagsrum där väggen tagits ner. Kommer bli så fin och stort.

Här är vardagsrummet och köket långst bort.
Här är goa Micke som jobbar stenhårt hela dagarna.

Min pappa.
Min bror David som kommer upp underifrån köksgolvet.

Här är hans söta rumpa när han ligger under golvet.
Vi har fantastiskt roligt, men man blir riktigt trött. Fattar inte hur vi ska få till en flytt på söndag, men på något sätt så måste det ju gå.
Kramar på er






fredag 3 oktober 2008

Fredax!

Blev inte så länge vid huset idag för tjejerna behövde hem och äta. Men jag rev lite i sido graderoberna på ovanvåningen. Är rätt mycket plats ändå i de små rummen.
Ester lekte bra med lite leksaker och radade upp sina gosedjur.
Har lagt ut en del grejer på blocket idag som vi ska sälja. La ut ett kylskåp för 1000 kr och det var antagligen väldigt billigt för jag blev ner ringd. Men det var ju härligt att få den såld så snabbt. Har lite mer grejer ute, hoppas det går lika fort!
Sen åkte vi hem och på em så gick vi ut en sväng. Man kan inte vara annat än lycklig när man har sååå söta tjejer!
Nu är det nattningsdax så det är dax för kvällsfika, tanborstning, på med pyjamas, läsa bok...böcker, be godnatt bönen och sen är det mammas tid :)!

Kram på er

Skön morgon kommentar!

När vi satt och åt frukost så sa Ester att hennes macka var borta. Då frågade jag henne om hon hade trollat bort dem? Så sa hon "Jag är inget troll!" Gulligt

Ha en underbar dag. Jag och tjejerna ska till huset och riva :)!

torsdag 2 oktober 2008

Rivningen fortsätter!

Idag har vi slitit från klockan 9-18 då det verkligen var dax för tjejerna att få åka hem till hemmets lugna vrå. Vilken dag! Jag gillar verkligen att riva. Att få gå loss med kofoten, mmm. Nu är köket så gott som rensat och jag har börjat dra lister på hela undervåningen och röjt ur där vi ska bygga vårt badrum. Sen har vi kört ett helt lass med byggskräp till tippen. Rätt skön känsla. Ut med det gamla in med det nya ;)!
Så här såg det ut under pärlsponten. Dessa vackra stockar ska bort. Väggen ska ner. Den är bärande och vi hoppas att inte taket ska rasa :)! Tur att min pappa och bror kommer på måndag som är snickare och allt, lyxigt! Ska bli så roligt!
Här ligger den vackra pärlsponten i flisor...oj så mycket bröööte det blir.

Så här såg det ut när jag hämtade Ester på dagis, de lekte affär - Aimee Ester och Astor. Ser så mysigt ut. Älskar hur de använder naturen när de leker, det är gräs, kottar, ekollon och annat de hittar. "Kom och köp". Nägra sköna grejer från Ester:
Igår när jag la Elvira så sa jag till Ester "schh" då kom hon till mig och viskade i mitt öra "Du är älskad" mmm, man blir varm i hjärtat.
Hon lekte med sina magnetbokstäver och la dem på en lång rad och så sa hon till mig "Mamma se, jag har skrivit: "Ester Larsson är fantastisk". SKönt med tjejer med självförtroende!
God natt!