onsdag 29 april 2009

Sommar sommar sommar...

Nu var det längesen igen. Har inte velat sitta framför datorn den sista tiden. Vill vara ute mest hela tiden. Vilken tid det är nu. Det är heeelt ljuvligt! Vår trädgård blomstrar och det tittar upp nya blommor varje vecka. Jag älskar det! Vi plockar in nya blommor hela tiden, känns så fräscht!

Har varit lite less på att renovera sista veckan, vill bara ha allt klart! Det mäktar på både fysiskt och just nu är det tight ikassan, men det ska allt gå. Vi är sååå nära nu till att vara klara med den värsta renoveringen så det gäller verkligen att hålla ut nu. I morgon kommer våra räddare i nöden-Pappa David och Micke...våra snickare som vi diggar oerhört. De ska fixa klart fogningen i badrummer, lister och bära upp badkaret...ooo vad spännande. Sen ska förhoppningsvis pappa börja tapetsera och om det går riktigt bra kanske vi får ett sovrumsgolv dessutom, vet inte om jag har för höga förhoppningar, men allt är ju möjligt om man tror :)!

Lägger ut lite ljuvliga bilder på de söta tjejerna tjejerna ( säger jag som tycker jag har världens sötaste barn). Här är Elvira som älskar mössor och just nu är det en blöja hon har på huvudet, dock helt oanvänd! Elvira fick en elvisp i födelsedagspresent, oj vilken lycka. Hon är sååå glad!

Väldigt goa systrar. Idag har de lekt Madicken och ELisabet, sen gick de över och lekte mormor och Annika (min lilla syster) Elvira var mormor och Ester var Annika ( de var här för 2 veckor sen tillsammans).
Leka med lera är väldigt kul. Ester älskar att rada upp allt hon har gjort, måste vara i färgskala!

Elvira på cykeln, stora tjejen!

Plockar blommor!


Spjuver!
och en till....


tisdag 14 april 2009

Elvira 2 år!

Påsk...ooo vad härligt det har varit att få hänga med familjen. Tjejerna fick sin påskpresent innan vi for till Mellerud så att pappa kunde vara med och de fick solglasögon, snygga va! På långfredag var vi på påskdrama i Melleruds kristna Center vilket var fantastiskt bra, Ester tyckte det var lite hemskt men när det vra slut så sa hon "Mamma Jesus är uppstånden" så hon fattat hela grejen!Min bror David som Jesus. När Elvira såg bilden på datorn så sa hon "David, Jesus...älskar alla barnen".

Sen var det påsk vilket vi firade i Mellerud och då klädde vi ut tjejerna till påskegummor och var ute och kastade påskebrev. De var överlyckliga och tyckte det var sååå spännande och roligt! Här är de tillsammans med kusinen Linnea!

Morfar!På söndag var det kalas "3 in 1". Mormor, kusinene Ebba och Elvira firade tillsammans och här är Elvira överlycklig att få öppna presenterna.

Igår var det en grymt ösig dag. På morgonen när vi vaknade var Elviras rum tomt och det skulle vara färdigställt när vi la oss. Vi fixade hela dagen (Danne och barnen var på barnkalas hos grannarna nga timmar) och vi klarade det och jag känner mig väldigt nöjd med resultatet. Elvira var överlycklig när hon gick in i sitt rum i morse. Hon serverade oss mat på sin nya servis och bjöd på kaffe. Så mysigt! Här är tårtan jag bakade till dagis. Det har varit en supermysig dag med vänner som var över hos oss på kvällen och då käkade vi marängsvisch (hur nu det stavas) och Elvira blåste ut ljusen alldeles själv! Sen somnade hon i sin egen säng vilket hon var överlycklig över.


Elvira 2 år!

onsdag 8 april 2009

Glad Påsk!

Känns oerhört skönt med lite påskledigt! Har verkligen slitit mycket den sista tiden och det ska bli ljuvligt med några dagar tillsammans med tjejerna. Vi drar till Mellerud, pappa jobbar så vi passar på att hänga med kusinerna och ska kasta påskebrev. Dessutom ska vi ha kalas för vår lilla tjej som fyller 2 år.

Nu ärElviras rum klart och det är bara inredning som kvarstår, det roliga :)! Det får nog bli måndagen som går till det.
Pappa har varit här i två dagar och hjälpt oss. Färdigställt Elviras rum, hjälpt mig att bygga ett litet kök till henne (blir fantastiskt fint) och sen har han och Danne hållit på med toaletttaket och lite fix i hallen uppe. Idag fick vi påskebrev på posten, barnens första och de blev så glada att de hoppade högt! Alva och Karl, deras kusiner, vilka godingar!!! Det fick bli godis påen onsdag, det fick gå. De var ju så glada att det gick liksom inte att förstöra denna ljuvliga glädje. Tack goa ni!
Annat som händer är att vi håller på med vårat sovrum där takspackling är det vi gör just nu.I lördags kom Ester med min sminkväska och hon ville bli sminkad så för en gångs skull så fick hon det. Så här är Esters första sminkning :)!Jag och Elvira byggde ett högt torn!
I Lördags så skruvade jag ihop barnens sandlåda (trots att jag hade magsjuka) som de fick förra året av deras kusiner, sanden saknas dock men visst blev den fin!
Mitt absoluta favoritvårtecken har visat sig i vår trädgård, vitsippor! Lite annat smått och gott har kommit upp i vår lilla trädgård. Jag och tjejerna har platerat lite också i vårt lilla lande som vi har gjort. Lite ärtor och morötter har vi börjat med. Sen har det kommit upp lite av de lökar som vi planterade i höstas som vi fick i inflyttningspresent av min bror Roger och hans Malin. En påskblomma på trappen fick det oxå bli!
Underbart! Jag är otroligt glad och lycklig över att möta denna vår. Önskar er alla en Glad Påsk och glöm inte att tänka på varför vi firar Påsk, Jesus lever!!!

onsdag 1 april 2009

Våren är här!

Idag satt jag och käkade lunch ute i bara kortärmat, Helt underbart. Det var första dagen detta året som jag kände hur solen värmde mot min hud, vilken underbar känsla. Vi var ute efter jobbet till klockan var 19.00. Vi käkade ute och barnen lekte och bilarna fick en välbehövlig tvätt och jag hann med lite krattning. Danne inhandlade barnens sandlåda som de fick av kusinerna förra sommaren. Den ska upp i helgen.

Livet rusar fram i hög hastighet och just nu är det Elviras och vårt sovrum som vi jobbar med att få färdigt. Elvira blir 2 om några veckor och då ska det bli ett rum i födelsedagspresent så vi har att göra. Lägger ut några bilder så får ni se vad vi har pysslat med sista tiden!

Ester njuter av att leka i trädgården och pausar med fika.

Elvira sjunger och uppträder som en riktig stjärna.



Elvira har ätit macka med hallonmarmelad, mmm!

Ester och Elvira med kusinerna Alice och Nils städar upp lov och grenar!

Här är Elviras rum. Konstig färg på denna bild, men det är i alla fall turkost, blir nog bra när det blir klart!

Tjejerna hjälpte pappa idag med att tvätta bilarna!
Over and out!
Kram Anna