torsdag 29 april 2010

Skumbad!

Det var väldigt längesen som tjejerna badade skumbad eftersom vi har bubbelbakar, men häromkvällen stoppade jag ner dem i detta härliga skumbad. De var helt lyriska. Jag fick mig många skratt för speciellt Elvira var så vild så hon fick skum i hela ansiktet och då skulle hon ta bort det med handen, som oxå var full med skum. Tog några gånger innan hon fattade hur man kom åt bara vatten och några skratt vill jag lova, från henne oxå vill jag bara tilllägga!
Ester orolig för att skummet snart når ögat:)!
Sen blev det kvällsmat på Esters rum, vilket de tyckte om! Bra att bryta från alla rutiner ibland, bara för att!!!
Har haft en riktigt risig vecka rent fysiskt. Har inte hänt ngt med altanen. Nu satsar vi på att få bilarna fina så att vi får sålt de, hoppas på helgen! Måste deklarera oxå...det är ju inte bara att skriva på nu för tiden nu när man har hus och rotavdrag och allt. Vi får hoppas vi får till det. Hoppas ni njuter av våren. Jag var ute och plockade vitsippor häromdagen och det är så ljuvligt att ha det på bordet, in med våren! Vi har ju haft vitsippor på tometen, men när Ester gick dit igår för att plocka några så fanns det 1 kvar. Vi måste ha en hare eler liknande som har åtir upp dem. Har tagit flera andra knoppar oxå. Riktigt surt. Hur kan man få dem att sluta??? Nu ska jag iväg och besiktiga vår lilla Seat. Min allra första besiktning. Hoppas på det bästa!
Ha en bra dag!!!
Kram Anna

söndag 25 april 2010

Lite premiärer av olika dess slag!

Lite olika premiärer denna veckan. Vi har för första gången planterat några jordgubbsplantor och smultronplantor!Mmm va gott det ska bli!!!

Första fikat på altanen en kväll, blev lite för kallt så det blev en halv fika.
Har för övrigt inte hänt något med altanen sen pappa for i tisdags. Danne har haft fullt upp med annat. Men snart så smäller det nog till igen. Har dock hänt fantastiskt mycket på bara fyra dagar och Danne har då inte varit på plats hela tiden utan mest pappa.
Jordgubbspremiär blev det på fredagsmyset. Tjejerna älskar dessa röda bär!


Idag har vi haft grillpremiär. I höstas fyndade vi en gasolgrill på rean och den tog Danne fram idag efter vi hade varit på Gudstjänst. Köttet var inte det bästa även fast det var dyrt, men det är ändå specilt med första grillningen. Kan lova att det kommer bli många i sommar!!!

Tjejerna var i gasen i em ute i trädgården.
Annat roligt i helgen var Mellerudstrippen i lördags. Danne predikade i kyrkan där min familj är med. Längesen var det och det var väldigt bra och vi kände oss uppmuntrade av att vara där oxå.
Sen har vi köpt en bil som ska hämtas i morgon. Vi har under en tid letat efter en 7 sitsig bil nu när vi ska ha tillökning. Har fått Toyota Avensis Verso rekomenderd till oss från flera olika håll så vi slog till. Nu gäller det att vi får sålt de två vi har. Så det blir morgondagens project att fixa till dem och hämta den nya i Uddevalla.
Ett till fynd som vi gjort i kväll var en rutschkana på blocket. Har letat efter en lång sån som vi kan ha i vår slänt på tomten och det kommer väldigt sällan ut på blocket och när de kommer ut så försvinner de direkt. Men av en händelse så gick jag inte och kollade på trädgårdsmöbler och då hade det kommit ut en för ca 30 minuter sen och då hann vi först. Det blev en liten söndagsutflykt och tjejerna blev glada. Måste fixa med färgen och som tur är har jag bröder som är duktiga på att veta hur man ska göra och vad man ska ha för färger till sådana material. Kommer säkert bli bra, men arbete först såklart!!!
Nu ska jag och mannen avsluta denna intensiva helg med lite mys i soffan och en rulle.
Kram på er och ha en underbar vecka!!!

tisdag 20 april 2010

Räckets början!

Altanframgångarna fortsätter på eftermiddagen. Tjejerna kom hem från dagis o tyckte det var jättekul att det fanns en trappa. Det är så gott nu att man kan va ute så mycket och de leker och leker. Här är Elvira med dockan och vagnen! Ester är kreativ och använder spillet från altanen och byggde ett egetdesignat hus, fint tycker jag!
Här är lilla trappan som går bakåt, den är nästan klar, fattas två brädor överst i rätt längd, en shoppingrunda till så :)!
Här är andra trappan som börjar ta form som går ut mot trädgården. Danne bygger och försöker komma underfund om hur räcket ska byggas.
Visst blir det fint?! Nästa sommar blir det vitt. Men man ska tydligen inte måla tryckimpregnerat virke första året så vi väntar med det. Men jag är övertygad om att jag kommer att bli väldigt nöjd.
Nu åker pappa hem så vi (Danne får pyssla på så bra det går...har dock inte så mycket tid med jobb och allt. Men än så länge har det gått oerhört fort framåt.
Kram från en tacksam Anna





Nu kan vi gå på altanen!

Här kommer lite bilder från min vardag.

Denna duk fick jag av kära svärmor. Älskar den! De fina ljusstakarna som jag fick av mamma passar super- Tulpaner gör ju sig alltid vackert! Har satt basilika som börjar komma upp. De ska planteras ut sen. Har köpt massa andra fröer, men behöver hjälp grävning för det mäktar inte min kropp med.
Denna fina kupa fick jag av min syster i födelsedagspresent. Köpte en tygblomma i går, ser rätt verkligt ut och en mjuk och fin färgklick!

För första gången har jag planterat om mina pelagonier från förra året och kors i taket, de har tagit sig. Hoppas det kommer några blommor oxå ;)!
Sen till det roliga som händer nu, altanen! Pappa är här i dag oxå och bygger på allt han orkar. Igår lades trallen så nu kan vi gå ut i från kök/vardagsrummet rätt ut på altanen. Vilken underbar känsla. Idag håller han på med trapporna, eller han har börjat med den ena så får vi se hur lånt han hinner. Danne kommer hem efter lunch och ska oxå ge sig på att bygga, tror han ska börja med staketet. Detta är en fröjd för mig, men oerhört segt att inte få eller kunna hjälpa till. Ska hjälpa till när det är klart med att ligga i en solstol och njuta ;)!
Min pappa som bara är bäst!!!
Ha en underbar dag!
Kram Anna

måndag 19 april 2010

Tack Gode Gud för föräldrar!!!

Mamma kom och avlöste pappa när han for i fredags till både min och familjens glädje. Danne har jobbat hela helgen så det är gott fö honom att veta att vi har det har det bra!

När mamma är här händer det grejer! Hon är en virvelvind som går fram med flygande fart. Allt hon rör vid blir rent och städat. Känns fantastiskt att få sån hjälp nu när min egen kropp strejkar så pga graviditeten. En stor grej som hände för mig var att vi städade mitt pysselrum. Det har knappt gått att gå in där. Jag pysslade mycket till min bror när han fyllde 40 år (ett helt scrapalbum) så efter det blev det ännu mera kaos. Men nu är det ordning. Ester antydde att vi borde tapetsera om där inne, vilket jag absolut håller med om, men det ligger längre ner på prioriteringslistan. Känns i alla fall så skönt att ha fått det mer grovstädat.

Idag for min kära mor och då kom min far istället igen och bytte av henne :)! För första gången på över 20 år så satt jag ner med bara min mamma och min pappa och åt mat idag. Det tyckte jag faktiskt var lite mysigt. De är ju skilda sen 22år, men har trots detta haft attityd av att det alltid går att träffas tillsammans med familjen som är så skönt. Jaja... Pappa är nu här och har har på helt egen hand lagt hela altangolvet så nu kan vi gå därute. Danne har varit och handlat allt virke till räcket och till trapporna och det ska vi påbörja i morgon. Min roll i detta projekt är att se till att de är mätta och belåtna. Jag fixar med mat, fika och lite sånt smått och gott. Annars sitter jag mest och ser på när barnen leker. Det är ärlig sol trots att det är rätt kallt i luften.

Nu sitter jag här och huset är alldeles tyst. Alla har lagt sig och vi har ingen tv nu pga Canal Digital som strular. Rätt skönt och man hinner fundera en del.

Kommer inga bilder idag. Men kanske i morgon!

Kram Anna

fredag 16 april 2010

Våren är här på riktigt och altanbygget har börjat!

Nu är våren här på riktigt och vi njuter av att vara ute. Barnen gillar deras nya studsmatta. Har blivit en hel del bubbelblåsande och så leker de såklart i sandlådan och lekstugan. Blommor ska oxå plockas. Denna bukett plockade Ester till sig själv som hon skulle ha på sitt nattduksbord!


Nu har min fantastiska pappa kommit hit och altanbygget är i full gång. Danne var ledig en dag och jobbar em idag så de har hunnit en hel del. Men emellanåt så myser vi så mycket vi kan. Här är det kaffepaus!

Pappa gräver ner plintarna!
Så här såg det ut idag på fm.Sist jag var ute så satte de upp pelatna för räcket. Nu håller pappa på med ramen kring där trallen ska sitta. Det kommer bli sååå bra. Jag är så lyckligt lottad som har en så snäll och duktig pappa. Känner mig oerhört välsignad.
I morse innan dagis så skulle tjejerna ha picknick i deras koja.
Här är ännu ett vårtecken, min absoluta favorit- vitsippor! Nu är det vår på riktigt! Älskar när den tittar upp och förgyller min tillvaro!


Förövrigt så har jag mycket ont nu. Jag får inte göra nåt för Danne, snällt av honom men oxå sååå frustretande. Jag vill såå mycket men kroppen vägrar lyda mig! i Morse när jag frågade Ester om hon ville ha marmelad på mackan sa hon ja. Jag frågade om hon ville ha hallon eller apelsin, då tittade hon sig runt om på bordet och sa: "Jag kan ta hallon så slipper du gå och hämta apelsin (som stod bakom mjölkpaketet) så slipper du få så ont i benet". Jag har världens mest omtänksamma barn. När jag stod och hjälpte henne ta på sig skorna när vi skulle gå ut så sa hon "jag älskar dig mamma, jag ska aldrig flytta till någon annan mamma för du är bäst". :)))!

Detta är lycka för mig. Ha en underbar helg. Jag får mamma på besök så jag är väldigt glad för det nu när Danne jobbar i helgen!!!

Kram

Elvira, min "lilla" tjej har fyllt 3 år!

Lillflickan har fyllt 3 år och efter att hon hade varit sjuk i ca en vecka anlände hennes dag och hon mådde faktiskt helt ok. Här blev det frukost på sängen, hon åt typ bara en jordgubbe, men mysigt var det i alla fall.Hon blev väldigt glad för att hon fick såpbubblor :)!
Seb bakade vi tårta, Elvira gillade att slicka på visparna (vem gör inte det ;))!
En kratta fick hon oxå, det var lika kul att kratta ryamattan som gräsmattan!

Ester åkte till dagis men vi var hemma och hon ville ut och blåsa bubblor, lycka!

Tårtbaket blev lyckat. Denna tårta har Ester dekoretat helt själv (jag spritsade, men hon la på bären, mmm va gott!
Födelsedagsbarnet fick göra sin alldeles egna tårta. Hon bakade den med en form som hon fått i present av farmor och farfar och sen fick hon lägga på bären själv. Hon var så stolt!
Sen fick hon ett lite större paket när pappa kom hem från jobbet, en studsmattan, liten variant, men lagom för tjejerna och oj vad de har studsat och skrattat.

Lycka!!!