tisdag 31 maj 2011

Vad har hänt sen sist?

Nu har vi landat efter vår Norrlandsresa, men det har varit lite upp och ner sen dess! När vi kom hem gick min man till läkaren för han har varit så oerhört trött i flera veckor och hostat som en tok och då visade det sig att han har lunginflammation:(! Inte konstigt att han varit risig. Nu har han varit hos läkaren igen och blivit sjukskriven i några veckor. Vi som skulle börja vår semester på måndag...vi får försöka tänka om lite och fokusera på att han ska bli pigg istället för allt annat som ska göras.

Jaja, vi har varit på sommarfest på dagis och det var mysigt, superfint väder och mysigt ordnat. Så härsöta var mina godingar i kransarna de gjort själva.

Vi har planterat i vårt lilla lanne. Vi får väl se om det blir nåt i år, förra året så var det intemycket som kom upp, vet inte hur det är med mina gröna fingrar. Tjejerna var med och hjälpte till!

Tycker det är viktigt att lära tjejerna om sådd och skörd. Det kan man applicera på många områden i livet. "Ge och du skall få", "som man bäddar får man ligga" mm:)!

Morsdag! Ljuva morgon, jag fick sova länge sen kom min fina familj upp med teckningar, frukostbricka, en rosenblomma och ljuvlig parfym. Kramar och uppmuntrande ord var ju inte helt fel det heller. Jag känner mig så oerhört lyckligt lottad över min man och mina barn. De är fantastiska och jag älskar dem sååå oerhört mycket, DET är annaslycka det :)! Tack mina fina!
Sen efter ett härligt möte i kyrkan så fick vi gäster. Så vi dukade lite mysigt på morsdag och allt.
Mina rosor, mmm!
Kram på er/Anna

söndag 22 maj 2011

Borta bra men hemma bäst!

Efter 2 veckor på semester eller föräldraledighet så är vi strax hemma. Vi är inne på de 5 sista milen. Barnen är fantastiska i bilen. Inför dessa långresor så är "alla mutor tillåtna". Godis är ok på en onsdag om det håller dem nöjda. Dvd är tacksamt och lite överraskningar då och då. Wilma har haft sina moments men hon har fått grej på grej och blivit distraherad med så har det ändå gått bra.
Här är min stora tjej med sin pysselbok efter att ha åkt 280 mil på mindre än två veckor!
Känner mig så tacksam över tjejerna som njuter av livet precis som jag trots att man sitter fast med ett bälte runt kroppen. Igår var ett sånt tillfälle jag önskar att inte glömma, vi hade åkt 50 mil och Ester frågade om hon fick se på en film och jag sa att vi kan väl leka "Gissa leken". Kass var responsen och vi lekte hela familjen! Ett annat urmodigt minne var i skogen i fjällen när vi grillade mackor och Elvira utbrister " Va mysigt vi har det"! Älskar min familj såååå mycket! Tacksam över att allt har gått bra och väldigt glad över att komma hem till mitt härliga hem!
Kram Anna BlogBooster-The most productive way for mobile blogging. BlogBooster is a multi-service blog editor for iPhone, Android, WebOs and your desktop

Blomsterkurs.

Min kära svärmor signade upp mig på en blomsterkurs i veckan och jag fick förmånen att tillbringa några timmar på Blommona i Vilhelmina som är en fantastiskt mysig inrednings/leksaks/blomsteraffär. För 350:- så fick vi vara där i 3 timmar (som blev 3 1/2) och allt vi gjorde fick vi ta med oss hem. Vi fick göra 3 "skapelser", 2 att ha ute i trädgården och en med snittblommor.
Inga vanliga kreationer som man så lätt skulle komma på hemma så man fick idéer och lite ny inspiration!
Tack goa svärmor! BlogBooster-The most productive way for mobile blogging. BlogBooster is a multi-service blog editor for iPhone, Android, WebOs and your desktop

lördag 21 maj 2011

Fjälltripp!

Här kommer lite bilder från vår Fjälltripp. Helt underbart vackert! Har lite svårt med att ladda upp bilder så det kommer nån mer så småningom.

Tjejerna vid Trappstegsforsen.
Farmor och farfar som äntligen fick hålla lilla Wilma efter en veckas flirtande!
Vi tog grillpaus vid Fatmomakke, här vid en gammal lappkåta.
Mmm mackor!!!
Mys!
Gullunge!
Finisar!
Lek i skogen, här gjorde vi hagar med djur (kottar). Så lekte jag massor när jag var liten.
Ester hittade en sadel till hästen :)!
Vackert! Här kastades det mackor, Danne vann med 6 hopp och jag fick 5 :)!
Tjejerna klättrade på en lappkåta!

Vackra kyrkan i Fatmomakke, en kulturhistorisk plats för Samefolket.
Nu drar vi söderut. 110 mil ligger framför oss...och snart bakom oss!
Ska bli gott med lite värme, men vi har njutit i fulla drag av sällskapet.
Tack för allt, farmor och farfar!
/Familjen Larsson

Bowling!

Bowla försöker vi alltid hinna med när vi är i Villis. Vi betalade 70:- för 2 seriser för 4 personer. Heeeelt galet billigt. Barnen tyckte det var superkul!

Finns en ställning att lägga bowlingklotet på som de bara skjuter på, funkar väldigt bra!

Gullungar!

Lyckliga möten!

Under veckan har det blivit en del härliga möten med släkt och vänner. Här är vår älskade gammelmormor (farmorsmor)Karin som är 86 år och bor ute i Frostberget. Hon är så go med barnen.

Sen var vi hos farbror till Danne, Dan och Rita och hälsade på oxå ute i Frostberget. Vi blev bjudna på pannkakor till barnens förtjustning och lax till vår :)!

Sen ett lyckligt möte var ju med moster Evas hundar. Vi lånade dem enkväll och gick på promenad. Vilken lycka för tjejerna. Jag och Danne sa till varann "Se på deras ögon", de verkligen lyste.



Njuter av att vara tillsammans med min familj!

måndag 16 maj 2011

Vilhelmina!

På lördag kväll kom vi fram till Vilhelmina och vi åkte direkt på Gudstjänst i Dannes föräldrars kyrka. Där sjöng jag och Ester 2 barnsånger från kompisar skivan och hon var sååå duktig (väldigt stolt mamma). Sen på söndagen så for vi ut till byn där Dannes mormor bor, Frostberget. Där har Danne vuxit upp och vi for förbi kyrkan där hans morfar jobbade som kyrkogårdsvaktmästare och kollade på graven. Latikbergs kyrka, så fin.

Väl hos mormor så blev det kramkalas och sen lek. Här är Wilma som kom på att man kan ha gammelmormors rulatorsom gåvagn :)!

Danne for med de stora tjejerna och farmor och farfar upp till "Myra" där Danne jobbade som tonåring med att bryta torv.

Det första de sa när de kom tillbaks var "Mamma vet du vad vi såg?" (Jag tänkte nåt djur) "Vi såg massa djurbajs." De tyckte det var superkul. Så klart det ska förevigas :)!

Tjejerna framför myren.

Farmor och farfar och tjejerna.

Idag har vi varit och fikat på cafét Stenmans som har nya ägare sen ett tag tillbaks och det var supergott fika och väldigt fräscht. Wilma har åkt på feber så jag och hon är hemma och kureras oss medans Danne har åkt för att hälsa på hans gamla klasskompis. Trist att missa, men vill inte smitta dom. Här är hon i alla fall i farmors skåp.

Kram Anna

Söderholms resident!

Glömde detta fina kort på morbror Micken som vi oxå hann och träffa i Sthlm.

Sen for vi vidare mot Umeå och resan gick suveränt. Träffade vår vän Jenny i Övik då vi stannade och käkade, underbart att träffa gamla men väldigt goda vänner som man inte träffat på länge.

När viväl kom fram till Umeå var det kväll och tjejerna hade klarat resan med bravur, de är fenomenala i bilen! Vi bodde hemma hos Dannes kusin Hannah och hennes familj. Hannah är en fenomenal värdinna och en riktigt härlig tjej som är så mysig att sitta och surra med. Vi har verkligen njutit av att vara där. Här kommer lite bilder från vår vistelse där:

Danne läser för barnen:

Deras söta Svea.

Goa Axel.

Wilma på lekplatsen.

Svea.

Ester uppe i det blå.

Axel klättrar.

Mycket skratt i trädgården.

Sen for vi en kväll till Dannes andra kusin i Umeå och fick gott fika. Här är en bild från deras lgh på så söta plåtburkar som jag gillar och glasskålar, mest loppisfynd, lovely!
Här är fina Fannie och hennes André.

På fredagen gjorde jag och Hannah en sväng på Umeå stad, som var en väldigt fin stad med mycket gamla trähus med snickarglädje och massor med björkar inne i stan. Var på några riktigt fina inredningsbutiker och köpte lite "skrot" :)!

Sen kom den 3e kusinen från Skellefteå och hennes barn och det blev Happy Friday på McD innan vi for för att träffa Öhmans och se hur de bodde och sen blev det fika på stan med min kusin Håkan och hans blivande fru. Supermysigt!!!

Intensiv dag som inte var slut utan vi åkte hem till Söderholms igen för att bli bjudna på middag med hela Dannes mosters familj. De hade oxå kommit från Vilhelmina så då blir det långbrd :)!

Sen var det kalasdax för Axel som fyller 4 år till veckan. Här kommer lite bilder från det. Moster Eva och Christer känner på Ipaden :)!

Vackra Hannah fixar ormtårtan.

Kakor på fina kakfat.

Här är Sveas ljuvliga rum (missade fota Axel härtiga dinosaurievägg).

Fina bröllopsfoton på Hannah och Robert.

Födelsedagsbarnet, mina tjejer och tårtan.

Vår vän Victoria och Hannah.

Efter fiskedammen så hittade vi mina tjejer med lilla Svea sittandes i sängen och käka godis, gulliga!

Det finna mycket att visa men det får räcka för nu! Tack underbara Söderholms för vistelsen, hoppas vi får ge igen snart!!!
Kram Anna