fredag 31 december 2010

Gott nytt år!

Nu laddar jag för middag med fina vänner! Har dukat och fixat blommor, förberett det mestaed maten. Nu ska jag försöka fixa mig själv och barnen och hoppas på att Danne snart kommer hem innan vännerna kommer!
Önskar dig ett fantastiskt 2011 fullt av lycka, överraskningar, framgång och nya lärdommar!
Gud är god!
Kram Anna BlogBooster-The most productive way for mobile blogging. BlogBooster is a multi-service blog editor for iPhone, Android, WebOs and your desktop

tisdag 28 december 2010

Vår jul!

Vi har haft en väldigt mysig jul och här kommer lite bildbevis.

Först så vill jag visa de fina julstrumporna som jag sytt. Gjorde namnbridyrerna på min systers fantastiska symaskin.

Dagen började med den sista klappen i julkalendern och barnen fick följa en tråd och i slutet av den fanns skatten. Sen blev det julstrumpan:


Leoplod fick bilar, vilken lycka :)!


Wilma fick låna kusinernas gåstol och hon gillade och sitta där, gick inte så mycket men älskade och vara med och se allt som händer.

På julaftons fm blev det pulkaåkning, här är Jakob:

Elvira kryper i snön.

Kusin Lovisa drar Elvira:

Ester:

Loppan:

Ester ute och går med Friddja, vilken glädje!

Sen blev det till att gå in och svida om till festblåsorna. Vilka söta och glada prinsessor!

Laddat upp inför julbordet.

Värdinnan Ida och 5 veckor gamla kusinen Lorentz!

Svärfar skär julskinkan.

Gammelmormor 85 år tog sig oxå ner från Vilhelmina till Sthlm, beundransvärt!

Danne steker korv och köttbullar!

Den klassiska sovningen under Kalle fick Dannes bror Micken stå för :)!

Lillkusinen!

Sen efter middagen och efter att vi pratat och dramatiserat om varför vi firar jul med hjälp av julkrubban så kom tomten. Elvira tyckte tomten var lite läskig och inte så fin för den hade en så stor näsa :)! Men glada för presenterna blev de!

Min goding gillade att riva i snörena på paketen:

Loppan fick sin efterlängtade Mack som var det enda han önskat sig från tomten. När han fick paketet från tomten sa han "Det är en Mack". Vilken lycka!
Här är mina tjejer som har lekt och lekt sen de kom hem. Nu ärde hos kompisar och leker idag och jag försöker komma i ordning här hemma.

Gott nytt år vänner! Tack för alla som kommer in och kikar här! Jag tycker det är superkul! Tack för alla fina ord och uppmuntran, det värmer.
Stor kram Anna

söndag 26 december 2010

God fortsättning!

Vi har haft en väldigt mysig jul som vi firat i Stockholm med min mans familj. Vi har bott hos hans syster i deras stora villa och har fått bra med plats allihop. Man vet ju aldrig innan riktigt hur det ska gå när man är 7 barn från 5 år och neråt under samma tak i några dagar, men oj vad det har lekts. Barnen har varit så glada över att träffas och vi vuxna oxå för den delen:)! På julaftonskvällen när vi la barnen och bad aftonbönen tillsammans så bad Ester: Tack Gud att vi har haft så roligt hela dagen och för att tomten kom och för att vi fick fira dig på din födelsedag." Det värmer alltid att höra sånt. De är självklart väldigt glada för allt som de har fått, men det de uppskattar mest är ändå att få vara tillsammans vilket märktes så väl när vi åkte. Ester grät och Elvira var mest sur. Hon sa efter att vi suttit i bilen i en timma "Jag vill inte åka hem".
Nu ska vi hem till vår gran och vårt hus. Har massa fina bilder att visa men nu sitter vi i bilen på väg hem.
Tack familjen Möller, Larsson, Bruce och gammelmormor så klart för denna jul!
Kram Anna
BlogBooster-The most productive way for mobile blogging. BlogBooster is a multi-service blog editor for iPhone, Android, WebOs and your desktop

torsdag 16 december 2010

Pyssel pyssel!

Idag är vi hemma hos min syster och jag passar deras 4 åring. Vi pysslar. Jag gör julkort och de tillverkar kort i alla former och färger.
Mysigt! BlogBooster-The most productive way for mobile blogging. BlogBooster is a multi-service blog editor for iPhone, Android, WebOs and your desktop

måndag 13 december 2010

Mitt egna luciatåg!

Jag har mitt egna lilla lussetåg, världens sötaste tjejer i vitt! Idag har det firats på dagis med julspel och lussetåg. Två föreställningar och de var superduktiga! Här är mina godingar som väntar på att pappa ska komma hem.






Hoppas du oxå haft en mysig lucia!!!
Kram Anna

söndag 12 december 2010

Vinnare på Liseberg!

Igår var vi på Liseberg tillsammans med massor med stämningssökande människor. Vi tajmade det mesta med parkering, köer in och till tomten, sen tjocknade det på ordentligt! Men kul hade vi och om någon hörde ett jubel då var det säkert jag.
Jag vinner aldrig, men igår hade vi tur. Jag vann på första numret och likaså min svåger.
Det är så vackert på Liseberg denna tid, jag njuter!
Kusinerna hade superkul och det är så roligt att vi snart ses igen i Sthlm!
Ha en skön söndag!
Anna BlogBooster-The most productive way for mobile blogging. BlogBooster is a multi-service blog editor for iPhone, Android, WebOs and your desktop

torsdag 9 december 2010

Julen närmar sig!

Just nu känns det som tiden rusar fram. Galet att det snart är jul och jag har massor jag vill och måste hinna innan det. Danne jobbar galet mycket nu och jag beundrar honom att han orkar med. Jag saknar honom mycket oxå och likaså barnen. Men det ska förhoppningsvis bara vara för en tid.
Wilma sitter rätt bra nu. Hon är en underbar tjej som är lätt hela dagarna, men vill gärna äta lite för ofta på nätterna för min smak ;)!
Vi har bakar pepparkakor. Min egna pepparkaksdeg. Lite stolt faktiskt! Har även satt ihop mitt pepparkakshus. Har inte hunnit klart än, men det blir lite gulligt.
Lussebullar har bakats, inget direkt lyckat försök men mysigt hade vi!
Har haft både mor, moster och far här denna vecka fast vid olika tillfällen. Väldigt mysigt och uppskattat av både mig och barnen.
Snön har fortsatt att komma och det är mysigt. Det enda är att jag har kommit på att det är svårt att få till att skotta ensam med 3 barn. Danne kommer ju hem så sent...hmm några förslag? Barnarbete? ;)!
Hoppas inte julstressen tar över hos er! Stanna upp och njut!
Puss och kram
Anna BlogBooster-The most productive way for mobile blogging. BlogBooster is a multi-service blog editor for iPhone, Android, WebOs and your desktop

onsdag 1 december 2010

Adventskalendern!

Att vakna upp den 1a december är spännande hemma hos oss. Då börjar nedräkningen till julen. Dax och leta paket. Elvira fick öppna första lappen och sen sprang de och letade upp sina paket. De var lyriska.




Jag ocg Wilma tar det lugnt idag. Hon har hållit mig vaken i natt och haft feber. Jag är dundertrött så det går inte i många knop här inte. Plockade upp lite juliga handdukar, så fint tycker jag!

Tom med min mans initialer på, hittade på loppis, vet inte om det är någon indikation på att han ska ta hand om disken framöver ;).

Önskar dig en härlig dag i det kalla men vackra vädret!
Kram Anna

Pepparkaksdekorering!

Vi var hos barnens dagiskompis igår och min väninna som bor nära oss. Det var pepparkaksdekoreringsdax. Vi hade supermysigt och det blev dekorering med glittrig kristyr! Här kommer lite söta bilderna på våra glada barn!
















Tack vänner för en mysig kväll.
Kram Anna