måndag 5 januari 2009

Juluppehåll!

Okej, nu är det väl dax att komma igång igen efter all ledighet och julmys. Nu är vi tillbaka i stan och jag har jobbat min första dag på några veckor. Känns bra och jobbigt på samma gång. Sen så blev jag ledig i morgon. Hade verkligen ingen koll på att det var röd dag i morgon, kokko!!!


Resan till Vilhelmina gick toppen, Ester blev lite less är vi kom till Örebro och skrek till att hon ville hem igen, att vi kunde åka en annan dag. Men det gick över efter ett snabbstopp på Ikea och de fick gå loss med varsin minikundvagn, det gjorde susen. Jag och Elvira blev dock sjuka på vägen och och det har hållt isig hela jullovet och tyvärr spridit sig till kusin, svärföräldrar och Danne och Ester :(! Trist, men nästan oundvikligt. Det blev snorigt, hostigt, febrigt, matförgiftning, ögon och öroninflamation, hela balletten! Trots detta så hade vi det härligt, så mysigt att vara med Dannes familj och släkt och det var sååå mycket snö. Vi fick skjuta på hemresan en dag pga sjuklingar, men hemresan gick oootroligt bra. Beundrar veckligen våra barn, nog för att Dvdn i bilen kan vi tacka mycket för.

Här kommer lite sköna bilder från vår mysiga jul:


Här fick "kusinvovven Friddja sin julklapp från Ester och Elvira och det är såååå spännande!


Här kommer tometen, JAAA, äntligen!


Esters lycka över att träffa tomten!
Elviras skräckblandade förtjustning över att träffa tomten!

Massor snö och lek med sysslingen Karl!


Tomtebloss på juldagen, Elviras söta min!

Mys med goa farmor och farfar som vi smittade ner :(!

Vi kom hem igen efter den långa med ändå relativt smärtfria resan med två nätter på hotell, en på vägen upp och en ner, mysigt! Sen blev dettill att kurera oss hemma, men lite nyårsmys blev det med goa vänner, Henrikssons. Här har jag dukat inför trerätters, det var gott!
Har haft våra grannar och vänner över på middag och då pajade vi pepparkakshuset till barnens stora glädje:


Vi har hunnit med lite jobb oxå. Städat upp i gästrummet som är vårt stökrum med verktyg i som vi knappt har hittat för all bröte, men nu har vi koll. Sen har vi fått upp alla överskåp i köket och handtag till luckorna, vilken glädje! Så här ser det ut nu:


en har vi städat ordentligt på Esters rum och snickrat ihop hennes julklapp, ett underbart dockhus, bilder kommer...
Vi har burit ner en byrå som vi fick av tanten som bodde här. Visst är den fin!

Till sist vill vi tcka tomten för detta året, för nu åker han ut. Jag fick tag i denna glada tomte på loppis, gillar honom!
Idag blev det dessutom urstädat på Elviras rum, känns skönt att få lite ordning!
Nu är jag i alla fall tillbaka och bloggar! Ser fram emot en spännande vår med mycket lycka!

Kram/Anna

2 kommentarer:

Anna Westerlund sa...

kul att du är tillbaka!!

Anna Larsson sa...

:)! Ja, det var väl på tiden!!! TACK!