söndag 31 augusti 2008

Fullspäckad söndag!

Vilken dag! WOW, nu är jag sååå trött. Vi var på Göteborgskyrkan på gudstjänst i morse. Fantastiskt bra. Min brorson Simon konfirmerade sig.








Sen åkte vi hem till oss och grillade korv på gården. Här kommer lite mysiga bilder:









Wictor, min fina brorson.








Vackra Hanna.









Min fina syster Annika.










Pastor Samuel och son.









Ester efter en chokladboll.






Min bror David och hans vackra fru Pia.









Ester och hennes kusin Alice.






Min fantastiskt vackra och goa mamma.









Sen blev det mys med grannarna innan det var dax för sängen teparty på Esters rum, de skrattade så ljuvligt så jag önskar att fler än jag hörde.
Är glad, lycklig men trött.
Kram på er

lördag 30 augusti 2008

Lördagskalas!

Lite improviserat men dock väldigt mysigt så blev det barnkalas i fm för en grannkompis till Ester och Elvira. Vi var på McDonalds. Jättemysigt!!!

Här är födelsedagsbarnet!
Elvira glassätare!
Shawn och Tarek mumsar i sig maten!

Glad över sin nya bil!

Vi hann även med en kortis på min favoritloppis som bara har öppet på lördagar och då fyndade jag de här filtväskorna till barnen från Panduro för 5:-styck! Lappen satt kvar på båda så de var helt nya :)!

Sen köpte vi ett par Nikeskor till Elvira, söta tycker jag!

Söta tjejer!


Nu på morgonen bråkade tjejerna om vem som skulle få sitta i deras fotölj och detta blev lösningen. Som ni oxå ser så älskar Elvira skor, en riktig tjej :)!!!

Igår kom Ester in så här i köket...mammas bh på sig. Trots att tiden går fort så går den inte sååå fort ;)!


Igår babade tjejerna, de är så söta med schampoo i håret!
Ha en härlig lördag!!!

fredag 29 augusti 2008

FAMILJEDAG med Korskyrkan Göteborg!!!

Lördagen den 13e September så har vi en familjedag på Wieselgrensplatsen på Hisingen. Det kommer att hända en massa kul. Bizzie som ni ser på bilden kommer att vara där. Vi kommer ha lite tävlingar, ansiktsmålning, hoppborg mm. Välkommen till er alla! Ta med alla du känner. Vi tror det kommer bli en toppendag! Det börjar kl 12.30-16.30. Kom och ha kul med oss!!!

Anpassningsbara barn eller lättutbytt mamma?

När jag lämnade barnen på dagis idag gav de mig en puss och en kram och sprang in på deras avdelningar så lyckliga så och vinkade glatt åt mamma. Har vi lyckats uppfostra dem till trygga glad barn som älskar livet óch vet att vi finns för dem eller är jag som mamma så lättutbytt? Frågande åkte jag från dagis idag... Sen när man hämtar dom så känner man ju att mamma är alltid mamma, men ändå...är det mitt ego som talar? Jag vill ju verkligen INTE att de ska gråta hysteriskt när jag går utan det är ju fantastiskt att de stormtrivs där. Men ni mammor därute, förstår nån mig?
Hoppas ni förstår min ironi i detta inlägg!

Trevlig helg!!!

torsdag 28 augusti 2008

GRATTIS JOHAN GRATTIS!!!


På lördag fyller en kär vän till mig år!!! Eftersom han bor i Stockholm och jag bor här så har jag inte möjlighet att fira honom så bra därför tänkte jag att ett inlägg på min blogg skulle passa sig.
Han är en av de goaste killar jag vet. Han är supersmart, högutbildad, sportig, rolig, musikalisk, härligt frälst, omtänksam och har ett smittande skratt vill jag lova.
Johan vi diggar dig!!!
Hoppas du får en FANTASTIKT FINFIN DAG!

GOD BLESS

från hela familjen

Larsson


Fynd!

Idag svängde jag förbi på Emmaus. Klart jag fyndade :)! Köpte ett par sprillans nya Kavatskor till Ester, perfekta dagisskor, ett bönesvar faktiskt. Behövde ett par nya för de vi fyndade sist är på gränsen. 50:-, vilken glädje. Sen hittade jag nga fina ramar för 5:- styck och ett silverfat.





Vi var oxå en sväng på EM och kollade soffor och kikade vi på Sias barnsaker, de är söta.


När vi kom hem hade jag händerna fulla så Ester tog Elvira i handen och de gick tillsammans hem. Stannade och luktade på blommorna. Dock inte så fulla händer att jag kunde få fram mobilen och klippa ett kort :)!


Så här ser det ut på våra mornar, de myser och gullar och kramar varann, en mors lycka!!!

onsdag 27 augusti 2008

Livet en regnig dag i Göteborg!

Min syster Maria kom igår kväll efter att hon haft ett hemparty hos min granne. Det är så mysigt att träffa henne, alldeles för sällan. De håller på att bygga ut deras hus och man blir alltid så inspirerad av att höra om framgångarna varje gång.

Har blivit en hel del dagis på bloggen för det har varit det som snurrat i mitt huvud. Men framöver kommer det bli en hel del inredning eftersom det är en stor passion i mitt liv. Var hos min väninna Anna idag och hon hade gjort så fint med ett tavelkollage över soffan.

Denna spegel var ett loppisfynd som de hittade och sprayade om ramen i silver, väldigt fint! Bra jobbat!

Här är nga bilder vi tog efter vi kom in ifrån en shoppingrunda, blöjor, makaroner, ketchup,
socker...mm. Pengarna går fort åt, lite trist!

Denna bild har Ester tagit och sagt åt mig att hålla fingret som jag gör...hon är rolig.

Dagens ris går till affären NETTO! De hade inget strösocker när jag kom och skulle handla. "Vi har bitsocker" sa killen jag frågade. Strösocker...helt otroligt!

tisdag 26 augusti 2008

Förskolan!

Här kommer några bilder från idag. Vi har haft vår första lite längre dag. Ester har varit mest utan mig, jag har varit mest med Elvira. Lämnade båda i en halvtimma och det var inga problem. Sen har de ätit. Helt klart en lyckad dag på förskolan trots det trista vädret.
Här sitter goa fröken Ewa och läser för en väldigt intresserad Elvira!
Här är Elvira och Alicia på samlingen!

måndag 25 augusti 2008

Måndag, suck!

Denna dag började med ett kaos då Danne hade fått med bilnyckeln till Stockholm och där stod jag och barnen redo att åka till dagis. Vi fick ta spårvagenen vilket gick bra trots att vi blev mycket sena. De hade roligt som vanligt!

Elvira överlycklig över rutschkanan som finns på förskolan.



När vi kom hem var vi ute i värmen en stund och tjejerns plockade blommor till mig.




Elviras bukett till mig.




Esters bukett till mig.




Ester plockar blommor.


Sen kom Sofia, min brorsdotter som pluggar till frisör här i stan och vi gick ut och myste i den varma solen igen och grannligan var ute.
Sofia och Elvira!


Grannligan!


Nu har tjejerna badat och jag är trött. Har packat 5 lådor idag och det syns knappt förutom att det är stökigt :)!


Dagens tanke: Allt löser sig ska han som sket i vasken!

lördag 23 augusti 2008

Lördagsmys!

Dagen började fantastiskt då min favoritloppis öppnade igen efter sommare. Fullt med folk och massa roliga saker. Vi fyndade en hel del. Bilder kommer en annan dag.

Sen var det dax!!! Ester skulle lämna sina nappar till kaninerna på en bondgård. Vi for till Kättilsröd och här kommer lite bilder:

Esters första ridtur på hästen Nicke!



Hon var sååå nöjd när vi gick därifrån och hoppade och sjöng en sång om att hon var så glad. Jag och Danne bara tittade på varandra och skrattade. Det är lycka det. När barnen är glada och tacksamma!

Här har hon precis lämnat sina nappar till kaninerna!!! Ser riktigt stolt ut!




Jag var oxå med :)!


...likaså Elvira och Danne.



Sen på vägen hem när vi nästan var hemma fick vi punka på bilen, suck, men men...det gick bra.



Dagen slutade med mys hos familjen Henriksson med mycket skratt, god mat och fantastisk kladdkaka, ooo I like!



Sov ljuvligt! Det ska jag!!!

fredag 22 augusti 2008

Samling på dagis!



Idag hade de samling på dagis och Ester tycker det är sååå roligt med sångerna. Det gick väldigt bra idag igen, fast 10 minuter innan vi skulle gå hem fick Ester ett bett i handen av en elak geting. Hon grät i 45 minuter. Hulkade i bilen "Jag vill till doktorn". Sen kom vi till apoteket och fick en salva och jag mutade med McDonalds. Då sa hon "Ja, vi åker till McDonaialds (som hon uttalar det) och äter Pommes Frites sen vill jag träffa pappa". Hon är så gullig. Sen har smärtan försvunnit, tack och lov. Elvira är bara nöjd hela tiden. Älskar mina tjejer!!!

Ha en härlig helg!

torsdag 21 augusti 2008

Rika dagar!!!

Vi började dagen med dagis vilket var mysigt faktiskt. Hade samlingar med båda tjejernas avdelningar. Lämnade tom dem en stund när jag var med den andra, gick hur bra som helst.

Sen var vi och fikade hos en granne. Hon är en fantastisk gammal kvinna som har överlevt Auswitch. Otroligt att få träffa en så härlig människa full av kärlek.

Dagens utmaning: Åka till Arbetsförmedlingen med båda tjejerna :))!!! Tjohoo va roligt. Jag var svettig efter det.

Sen hade vi husförsamling hos underbara Louise. Mobilen dök upp, blev ju tvungen att fånga detta ögonblick. Såg så mysigt ut! Lousie är så fantastisk med våra tjejer och det är jag så glad och tacksam över. Hon blir dessutom väldigt fin på foto fast hon inte tror det!!!


Mycket kärlek till er!

onsdag 20 augusti 2008

Första dagen på dagis!

Idag var det tjejernas första dag på dagis. Ester ville inte gå hem. Känns ju bra med sådana

redaktioner. Elvira älskade att åka rutschkana. Upp och ner hela tiden. I morgon ska vi vara där vid nio, så det blir tidigt för oss ;). Här är några bilder från första dagen. De är så fina!!!

tisdag 19 augusti 2008

Dagisdax!

I morgon är det en ny milstolpe i vår familjs liv. Tjejerna ska börja på förskola. Ester är exalterad och Elvira förstår inte än. Jag tycker att Elvira är i minsta laget därför känns det lite jobbigt faktiskt. Men det är en väldigt härlig atmosfär på förskolan så jag vet att det kommer att bli bra. Hade bara önskat att jag kunde vara hemma lite till med Elvira men med nytt hus så blir det dax att få in lite stålars!!!

Ester och Danne kollade lite på OS idag och det var konstsimmning. Ester sa "Va duktigt de badar" sen skulle hon berätta för mig och då sa hon "De badade konstigt" tyckte jag var lite lustigt..."konstbad...simning!

Kram kram

söndag 17 augusti 2008

Att rota sig!

Vilken full dag. Vi har haft Gudstjänst med vår kyrka och vi skulle umgås och käka middag och Danne skulle tala idag. Jag började med maten. Danne blev dålig så jag sa att jag kunde dela något i stället. Man kan väl säga att det blev sallad, potatisgratäng, tzatsiki, bifteki, bröd, kladdkaka och en kort predikan på det. Ooo så jag är trött nu. Men ooo va fantastiskt det är att få leva med Jesus. Jag talade om att vara planterad. Kanske låter lite konstigt, beroende på vad man har för bakgrund. Men bibeln talar ofta i liknelser så att det ska bli lättare att förstå. Man kan likna livet vid ett träd. Att ha starka rötter, vara stadigt rotad, att hämta näring... Vart är du rotad? Är du rotad? Är dina rötter starka så du kan stå kvar när stormarna kommer?

Jag har betämt mig för att rota mig i Guds församling. Hoppas detta kan få dig att tänka lite...

Ha en fantastisk vecka, det ska jag ha!!!

lördag 16 augusti 2008

Sköna kommentarer!

Ester och pappa tittar på OS, gymnastik och Ester säger plötsligt "Va duktiga dom är!"

Sitter vid frukostbordet och Elviras näsa rinner. Pappa säger "Elvira du snorar så mycket, vart kommer allt snor ifrån?" "Från näsan" säger Ester :)!!!

fredag 15 augusti 2008

Ännu en härlig dag!!!



Denna dag började tidigt, vet inte vad barnen fick för sig, men de vaknade vid 7...suck. Som ni ser på bilderna så var det mycket morgonmys. Som småbarnsmamma är det sånt som ger energi! Danne började inte förrän 14 så vi busade och grejade.








Efter myset så plockade vi upp en tryckmaskin som Danne köpte till mig (oss) när han beställde lite bläck ifrån Kina. Så vi testade att trycka på T-shirt. Detta blev resultatet:




Inte helt nöjd med resultatet (då menar jag INTE Ester,henne är jag helnöjd med!), men ska testa oss fram lite. Kommer att bli väldigt roligt!

Sen var vi i sandlådan och lekte med en kompis.

Efter middagen så ville tjejerna hjälpa till och diska och det fick de. Sen improviserade jag och tokade till det till barnens förtjusning. Detta är hur det började och hur det slutade. Vi hade superkul!!! Ester ringde till mormor och berättade att hon hade badat i diskhon. "Mamma hade diskat och så tänkte hon diska oss".





Ännu en härlig och händelserik dag. Tjejerna är lite piggare idag. De sover redan som stockar så nu blir det mammaslapp!


Kärlek till Dig!!!